Mittari näytti aamulla -31 C, joten sisätiloissa menee tämä päivä ja uunia lämmitellessä. Puita onneksi vielä riittää. Mutta vaikka ulkona on pakkasta minä haaveilen jo kesästä ja mietin kesän puutarha projekteja.

Haaveissa olisi saada roskakatos, johon mahtuu sekajäteastia ja biolanin pikakompostori. Käytiin jo viimekesänä katsomassa starkilla yhtä semmoista valmisversiota, mutta se näytti jotenkin rihvilältä, joten päätettiin että teetetään tai tehdään itse. Jotain tämän tapaista haluaisin. http://www.siparila.fi/mmanager/view/orig/Roskakatos-edesta.jpg

Lisäksi haaveissa olisi vielä leikkimökki. Haluaisimme vähän reilumman kokoisen mökin, että sinne saisi oikeasti mahtumaan leluja ja kalusteita ja talveksi sinne voisi sitten laittaa lasten ulkolelut säilytykseen.

Tämä olisi aika ihana. t3.gstatic.com/images

Lisäksi haaveilen muutamasta pilari haavasta. Ne on todella kauniin näköisiä kun on kolmen-neljän ryhmässä ja todellakin ovat niin kapeakasvuisia, että luulisi tähän meidänkin pihaan muutaman mahtuvan.

Haaveissa olisi myös saada se pihalaatoitus loppuun, mutta nähtäväksi jää onko se vielä ensikesän projekti listalla. Tuo autokatoksen ja talon välisen osan laatoitus helpotti jo huomattavasti siivousta. Ennen laatoitusta sisälle kantautui päivittäin kilokaupalla hiekkaa, mutta eipä kantaudu enää.

Innolla odotan myös tulppaanien ja ensimmäistä kertaa myös narsissien nousua. Tulppaaneita taisin laittaa viimesyksynä viitisenkymmentä ja narsisseja kolmisenkymmentä. Ja sitten tietysti pääsee näkemään kuinka kukat ja kasvit ovat selvinneet talvesta ja miten syksyiset siirrot ovat onnistuneet. Kevääseen on vielä matkaa, mutta kyllä tuo auringonpaiste jo saa kevät mielelle ja ainakin jynssäämään paikkoja kun pöly ja lika näkyy!