Sillä aikaa kun miehet puurtivat terassin parissa oli minulla menossa oma projekti. Tilasimme kuorman kiviä pihallemme ja siitä oli sitten tarkoitus tehdä kiveykset sokkelin viereen ja vähän muuallekkin.  Kiviä oli kyllä ihan valtavasti. Siinä riitti naapureillakin ihmettelemistä.

Tässä kuvassa näkyy jo vähän valmista kiveystä. Kivet on ladottu sementin ja hiekan seokseen yksi kerrallaan moskaa apuna käyttäen. Sekoittelin sementtiä ja hiekkaa suhteessa 1 osa sementtiä ja 2 osaa hiekkaa. Aina kun sain sopivan pätkän valmiiksi harjasin sementti hiekka seosta vielä kivien väliin ja kastelin lopuksi tekeleen kastelukannulla. Kivet pysyvät nyt hyvin paikoillaan eikä rikkaruohot pääse rehottamaan väleistä.

 

Etukuistin molemmille puolille tein kivistä reunukset havuistutuksille. Etupuoli pihasta on pohjoiseen päin ja talo varjostaa istutuksia aikaista aamua ja myöhäistä iltaa lukuunottamatta. Eli näihin päätettiin laittaa pallotuijia ja tuivioita. Nämä taitaakin olla melkein ainoat kasvit, jotka laitettiin alkuperäisen suunnitelman mukaan. Pidän havuista ja ikivihreistä kasveista todella paljon.

Tässä kuva vielä kuistin vasemmalta puolelta. Tähän istutusryhmään pääsi suunnitelmasta poiketen vielä kolme alppiruusua. Seinänvieressä olevien pitäisi kasvaa noin kaksi metrisiksi ja edessä oleva on matalampi ja pensasmaisempi. Prismasta ostin nämä silloin ja en kyllä yhtään muista mitä lajikkeita nämä olivat. Nykyään yritän säästää kasvien laput jos niitä myöhemmin sattuu tarvitsemaan.

Aikaa näihin kivihommiin upposi kyllä ihan ruhtinaallisesti, mutta olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen ja toivottavasti ne rikkaruohot ei ihan heti puske läpi.