Kevät 2010 tuli ja toi tullessaan paljon uusia pihaan liittyviä projekteja. Ensimmäiseksi keväällä kaadoimme tontin tienpuoleisesta osasta kolme koivua. Yksi niistä oli sisältä laho ja kaksi muuten aika surkeita. Ilmeisesti juuretkin olivat vaurioituneet rakennus aikana. Puiden kaatamiseen piti tilata ammattilaiset, koska tilat täällä ovat aika ahtaat ja yksi puista oli todella iso, joten se piti ensin katkoa latvasta käsin pätkiksi. Ammattimiehet hoitivatkin homman sutjakkaasti, mutta meille jäi iso kasa risuja ja oksia siivottavaksi ja tietysti halkoja pilkottavaksi. Kuvia tästä projektista ei ole, mutta koivut tai ainakin osa niistä näkyy blogin ihan ensimmäisessä kuvassa.

Kun koivut oli saatu raivattua aloitin terassin maalaamisen tai oikeastaan valttaamisen. Halusimme saada sävyä tummemmaksi, joten valitsimme tikkurilan sävytettävän valtti puuöljyn ja siitä sen vesiohenteisen akva version. Värinä oli kanto (numeroa en muista, mutta löytyy varmaan tikkurilan sivuilta).

Valttasin terassin kahteen kertaan ja lopputulos oli mielestäni todella kiva. Maalaushommia tein aina lasten päiväuni aikaan. Uusin perheenjäsen syntyi helmikuussa ja nukkui siis vielä alkukesästä ruhtinaallisia päiväunia. Alla olevassa kuvassa näkyy myös pergola ristikkoineen valmiina. Köynnökset ovat vielä aika pieniä, mutta ehkä ne jonain päivänä yltävät tuonne pergolaan asti. Köynnöksinä on alppikärhöjä ja säleikkövilliviiniä. Istutin myös muutaman yksivuotisen japaninhumalan, koska nuo toiset ovat niin hidaskasvuisia.

Alla olevassa kuvassa näkyy hyvin väriero öljytyn ja öljyämättömän välilläUusi tumma väri sopii mielestäni paremmin vaalean talomme kaveriksi. Terassi ikäänkuin erottuu paremmin.

Alakuvan kukkapenkit tein viimesyksynä, tosin kovin paljon kasveja niihin en vielä ehtinyt istutella.

Etukuisti sai saman värikäsittelyn ja näyttää nyt tältä.