Ensimmäiset istutukset omalle pikku pihalle on siis tehty syksyllä 2009 ja tässä kuvia noista istutuksista kesäkuussa 2010.

Terassin länsipäädyssä oleva pieni kukka/kasvipenkki. Tähän on nyt päässyt kuunliljoja, japaninhumala ja kaksi pientä timantti tuijaa. Tuijat tuskin jäävät tähän, mutta saavat hetken kasvaa tässä kunnes sopivampi paikka löytyy.

Terassin ja marja-aronia aidan välissä oleva koko terassin pituinen kukkapenkki. Kuvassa etualalla kuunliljaa (sini-tai jättikuunlilja) sitten vasemmalta oikealle lehtosinilatva, kaunopunahattu ja ritarinkannus. Leikkasin aronia-aidan keväällä alas, että se vähän tuuheutuisi ja tasoittuisi.

 

Tässä sitten se syksyllä tehty istutus allas. Tulppaaneja olisi pitänyt laittaa paljon enemmän. Krookuksiakin laitoin, mutta niistä nousi tänä vuonna vain lehdet. Ehkä ensi vuonna sitten tulee kukkiakin. Kasveina tässä on mm. sammalleimu, hopeahärkki, kääpiövuorimänty, sinilaakakataja, pilarikataja, komeamaksaruoho, nukkapähkämö, jalopähkämö, verikurjenpolvi ja japaninjaloangervoa ja muita erivärisiä jaloangervoja.

Tässä kuva vielä toiselta reunalta.

 

Pieni orvokki istutus.

 

Tomaatteja ruukussa.


Tämä on uusi kukkapenkki eli keväällä perustettu. Samoin tuo takana oleva heinäseiväs aita on uusi. sen taakse tulee sitten hyötykasvilaatikot. Tässä kasveina peittokurjenpolvea, kaunopunahattua, myskimalvaa, perhoangervoa, ja varmaan vielä jotain muuta mitä en muista. Ja heinäseipäitä pitkin laitoin kasvamaan kaksi jalokärhöä.

Toinen niistä innostui jopa kukkimaan.

 

Etupihan alppiruusut ja muutkin kasvit ovat kasvaneet vuodessa silmin nähden.

 

Autotallin taakse pääsi marjapensaat. Vanhan punaherukkapensaan otin pois ja ostin yhden mustaherukan, punaherukan ja punaisen ja vaalean karviaspensaan. Täällä ne saa rauhassa kasvaa. Autotallin sokkelin vierustat on tehty samalla tavalla kuin talon ympärillä ja tässä kuvassa näkyy myös tuo naapureiden laittama verkkoaita.

 

Tässä vielä kuva etupihan puolelta naapurin rajalta. Kuvassa seppelvarpu. Ehdottomasti yksi suosikeistani.